Nieuws

 Een nieuw schooljaar!

Wat zijn we fijn begonnen dit schooljaar! Wat voelde het goed iedereen weer te zien de eerste schooldag. We konden 7 nieuwe kinderen verwelkomen en daarnaast zijn er deze week een paar nieuwe groep 1 leerlingen komen wennen, of zijn gestart. We hebben de afgelopen week genoten van de kinderen. Ook hebben we de meeste van u als ouders weer ontmoet en met een flink aantal al even weer een gezellig praatje gemaakt.

 

De gouden weken

De kop is eraf, we zijn weer gestart met leren, door te spelen en te werken en zijn druk bezig met de Gouden Weken, waarin zaken als het vormen van een groep, groepsafspraken, jezelf mogen zijn, maar ook rekening houden met elkaar, centraal staan. Dat doen we deels op een formele manier, door het te hebben over de verwachtingen over en weer, maar ook op een speelse manier, door toneelstukjes te doen of door samenwerkingsspelletjes te spelen. Naast de Gouden Weken, starten we ook al met de leerdoelen van het jaar.

 

Groep 1-2

De kleuters, groep 1/2, met juf Melissa hebben al weer hard gewerkt en flink gespeeld met nieuw materiaal. Zo hebben we in de bouwhoek nieuwe blokken met deels ook natuurlijke vormen. Connetix als nieuw constructiemateriaal, wat ‘magisch’ werkt, want het is magnetisch. Ook de huishoek heeft nieuwe bewoners, nieuwe kleren, nieuwe materialen en buiten hebben we een kinderbakfiets erbij, een samenwerkfiets en een fiets waardoor je met je armen te bewegen vooruitkomt. Leuk om alles te ontdekken, de kinderen glunderen volop, zo blij zijn ze ermee. Op woensdag is voorlopig juf Ingrid in groep 1/2. Dit doet zij naast haar taak als intern begeleider. Juf Ingrid heeft veel ervaring bij de onderbouw, want voordat ze intern begeleider was, was ze leerkracht van groep 1/2 en 3 bij ons op school. Ze heeft het afgelopen woensdag ontzettend fijn met de kinderen gehad. Ook juf Manon, onze klasse assistent van groep 1/2, is op maandag weer aanwezig in de groep om de kinderen te ondersteunen.  

 

Groep 3 t/m 8

Groep 3/4, met juf Marjolein is ook goed van start. Groep 3 kan de eerste woordjes echt al actief lezen, is al begonnen met het schrijven van de cijfers. Let maar op, ze maken grote sprongen de komende weken. Groep 4  gaat leren starten met werken in Snappet, om via dat programma te rekenen. Het inloggen lukte, de rest komt binnenkort. En wat lezen ze al goed! Mooi om te zien. Groep 5/6 met meester Tim zit boven. Dat is voor groep 5 nieuw, ze voelen zich ineens een stuk groter. Op de dinsdag is meester Tim vrij en zijn zowel juf Geke als juf Ineke in de groep. Groep 7 met meester Rob zit in hetzelfde lokaal als vorig jaar. Alleen is het bankje weg, want die nam meester Tim mee. Ook met gym werkten ze aan de Gouden Weken, want ze moesten op de bank gaan staan, elkaar passeren zonder de grond te raken met als doel te gaan staan van groot naar klein. Het ging ontzettend goed. Groep 8 met juf Miriam voelt vooral ruimtelijk aan. De vorige groep 8 is eruit en toen waren er ineens een stuk of 10 kinderen minder in hetzelfde lokaal. Ze hebben heerlijk gewerkt, gesprekken gevoerd, geknutseld door middel van groepswerk.

Groepsbezetting en aanwezigheid teamleden

Iedere maandag en dinsdag is juf Mariette, onze onderwijsassistent, op school. Zij biedt extra ondersteuning aan verschillende groepen en kinderen. Vanaf volgende week werkt ze weer met groepjes, afgelopen week heeft ze het vooral heel gezellig gehad met de kinderen en de kinderen met haar en dat is ook wat waard! Meester Harold, onze conciërge, is na een poos afwezig te zijn geweest in verband met zijn zere knieën, weer op school. Zo fijn dat hij bijvoorbeeld het fruit in de klassen bezorgt en af en toe een kopje thee voor ons maakt. Juf Ingrid heeft dus een dag voor groep 1/2 gestaan, maar zit ook al weer heerlijk ondergedompeld in afspraken met collega’s en ouders over de ontwikkeling van kinderen. Dat gaat gewoon door en dat is fijn. Juf Esther van de administratie heeft het de eerste weken van het schooljaar superdruk met alles wat een schooljaarovergang met zich meebrengt op het administratieve vlak. En ook ik, juf Heleen,  ben weer fijn gestart. Ik heb ondertussen alle groepen een bezoekje gebracht, heb met de meeste kinderen een praatje gemaakt en probeer voor schooltijd ook ouders te zien. Heb ik u nog niet gesproken, maar wilt u me wat vertellen, of heeft u zin om even van gedachten te wisselen met mij, kunt u ook gewoon naar mij toe komen.

 

Groep 1/2

Juf Melissa, ma, di, do, vrij

Juf Ingrid, woe

Groep 3/4

Juf Marjolein

Groep 5/6

Meester Tim, ma, woe, do, vrij

Juf Ineke en juf Geke, di

Groep 7

Meester Rob

Groep 8

Juf Miriam

  • Juf Manon: klassen assistent op maandag in groep 1/2
  • Juf Mariette: onderwijsassistent op maandag en dinsdag
  • Meester Daan: vakleerkracht gym op dinsdag
  • Juf Carmen: vakleerkracht gym op donderdag
  • Meester Harold: conciërge, werkzaam op maandag, dinsdag, woensdag tot 12 uur, donderdag en vrijdag
  • Juf Esther: administratie en werkzaam op maandag, dinsdagochtend, woensdagochtend, donderdag en vrijdagochtend.
  • Juf Ingrid: intern begeleider en werkzaam als ib’er op dinsdag, donderdag, vrijdag.
  • Juf Heleen: directeur en werkzaam op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

De komende periode

De komende periode gaan we ons goed voorbereiden op een bezoek van de inspectie. Zij komen deze keer voor het thema-onderzoek VVE (voor- en vroegschoolse educatie), dat is een bezoek aan groep 1/2. Het is altijd met een beetje spanning, zo’n bezoek, want we willen het allemaal zo goed mogelijk doen, maar we zijn ervan overtuigd dat dit goed komt, vooral omdat we eigenlijk wel weten dat we de goede dingen goed doen. Aan de andere kant kan zo’n bezoek mooie, nieuwe inzichten opleveren. We houden u op de hoogte! Voor mij is dit ook de periode om de begroting voor 2024 rond te maken en natuurlijk weer het houden van kennismakingsgesprekken met nieuwe ouders, intakes en feedbackgesprekken. Op de dinsdagen krijgen we weer twee studenten van de pabo, ze starten in groep 1/2 en in groep 8. Binnenkort stellen zij zich aan u voor in de Brulboei.

We hebben een fijn team en samen met u willen we ook dit jaar weer hard aan het werk om uw kind te laten groeien en bloeien!