Kinderdagopvang

Op Kinderopvang Pittelo bieden wij in een veilige, vertrouwde omgeving kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud aan. In een eigen, knusse groepsruimte met aparte buitenruimte verzorgen onze vaste pedagogisch medewerkers op professionele wijze de kinderdagopvang. De kinderdagopvang is vijf dagen in de week geopend van 7 uur tot 19 uur. 

Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen ritme nodig om zich veilig te voelen. Wij hanteren daarom voor de jongere kinderen het ritme van thuis. Voor de peuters werken we met vaste dagprogramma's en rituelen, die voor herkenning en veiligheid zorgen. Onze pedagogisch medewerkers zijn niet alleen ervaren op het gebied van verzorging en opvang van jonge kinderen, maar ook geschoold in hun ontwikkeling.

Via ons aanbod willen we kinderen van alle leeftijden uitdaging en plezier bieden, zodat ze zich prettig voelen en zich veilig kunnen ontwikkelen. Kinderen spelen op de groep met leeftijdsgenootjes en zijn op dezelfde plek als eventuele oudere broertjes en zusjes. Makkelijk voor de ouders en fijn voor de kinderen. 

Veilig, vertrouwd, uitdagend en leuk!


Ons aanbod

  • We werken met Uk en Puk, een landelijk ontwikkeld activiteitenprogramma voor baby's en peuters. Daarnaast organiseren we voor de peuters dagelijks 'Peuterpret': (creatieve) activiteiten op het gebied van natuur, spel, muziek, gym, koken en meer! 
  • We gaan iedere dag naar buiten. Lekker spelen, wandelen en de natuur ontdekken.
  • Als de kinderen bijna vier jaar worden en naar Kindcentrum de Lichtbaak of Kindcentrum Driemaster gaan, maken we in overleg met de ouders individuele wenafspraken met de leerkracht van de groep.
  • Sommige kinderen zijn er al eerder aan toe om eens met de kleuters mee te doen. Dat kan! 
  • Voor andere kleuters is groep 1 nog wel eens vermoeiend of druk. Zij kunnen in overleg best eens een keertje 'spelen' in hun vertrouwde groep van het kinderdagverblijf.