Buitenschoolse opvang

Schoolgaande kinderen in en rondom Assen zijn van harte welkom op onze buitenschoolse opvang. Voor de kinderen van Kindcentrum Pittelo is de bso eigenlijk een 'binnenschoolse' opvang. Op de bso bieden we kinderen een vertrouwde en gezellige plek, waar ze samen plezier kunnen maken. Onze vaste pedagogisch medewerkers verzorgen dagelijks voor en na schooltijd allerlei leuke activiteiten. 

Voor schooltijd is er de voorschoolse opvang (vso) en na schooltijd de na- of buitenschoolse opvang (nso/bso). Overal staat vrije tijd centraal: lekker spelen en een leuk activiteitenprogramma! Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen behoeftes. Maar één ding staat voorop: zodra de schoolbel gaat, start voor de kinderen hun vrije tijd. Zonder te hoeven reizen naar een andere locatie, want ze blijven gewoon op het kindcentrum. 

In ons activiteitenaanbod is rekening gehouden met kinderen van alle leeftijden. Uitdagend en plezierig, zodat ze zich prettig voelen en kunnen doen waar ze zin in hebben. Kinderen spelen op de groep met leeftijdsgenootjes en zijn op dezelfde plek als eventuele broertjes en zusjes. Makkelijk voor ouders, fijn voor kinderen. 

Leuk, actief en makkelijk!


Ons aanbod

  • Op schooldagen starten we op de bso met wat drinken, fruit en een koekje. Kinderen kunnen zo even bijkomen van de schooldag en hun verhaal kwijt. Daarna kiezen ze zelf wat ze gaan doen. Lekker spelen met een vriendje, buitenspelen op het plein of meedoen aan één van de activiteiten. 
  • We werken met een dagelijks wisselend activiteitenaanbod, met (creatieve) activiteiten op het gebied van natuur, techniek, sport, spel, koken, muziek en drama.
  • We maken gebruik van alle faciliteiten binnen Kindcentrum Pittelo (speellokaal, plein, computers, bibliotheek en nog veel meer!)
  • Regelmatig organiseren we - in samenwerking met verschillende verenigingen in Assen - kennismakingen met verschillende sporten en/of activiteiten.
  • We stimuleren kinderen om na schooltijd naar buiten te gaan. Denk aan vrij spel, een gerichte activiteit of om gewoon wat 'te chillen'.
  • Op de bso willen we het ouders zo makkelijk mogelijk maken. We bieden daarom verschillende extra services aan, zoals een warme maaltijdservice, een ontbijtservice en het halen en brengen van en naar (sport)verenigingen.