Peuteropvang

Op Kindcentrum Pittelo hebben we ook een aparte peuteropvang voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar oud. Bij een VVE-indicatie is plaatsing vanaf 2 jaar mogelijk. De peuteropvang richt zich op de verzorging en ontwikkeling van de peuters, net als de kinderdagopvang. De werkwijze van de peuteropvang komt echter meer overeen met het klassieke peuterspeelzaalwerk.

Dat betekent dat de peuters - gedurende de schoolweken - op twee tot drie vaste ochtenden van 8.30 uur tot 11.30 uur naar de peuteropvang komen om samen met andere kinderen te spelen en te ontdekken. Binnen Kindcentrum Pittelo werken we vanuit één visie, één team en één organisatie. In een eigen, knusse groepsruimte met aparte buitenruimte verzorgen onze vaste pedagogisch medewerkers op professionele wijze de peuteropvang. Deze is vijf ochtenden in de week geopend. 

Het grote voordeel van de peuteropvang in ons kindcentrum is dat voor de peuters de stap naar de basisschool een heel natuurlijke zal zijn. Als kinderen bijna vier jaar zijn en naar Kindcentrum de Lichtbaak of Kindcentrum Driemaster gaan, maken we - in overleg - voor ieder kind wenafspraken. Sommige kinderen zijn er al eerder aan toe om eens met de activiteiten van de kleuters mee te doen. Ook dat kan! Voor andere kinderen is - als ze eenmaal vier zijn - groep 1 soms nog wat te druk of te vermoeiend. In overleg kunnen ze dan eens een keertje 'spelen' in de vertrouwde groep van de peuteropvang. 

Samen spelen, ontdekken en ontwikkelen! 


Peuteropvang
Kinderen van 2 en 3 jaar oud zijn nieuwsgierig om de wereld om zich heen te ontdekken. Samen spelen met andere kinderen wordt ook steeds interessanter. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen ritme nodig. We werken daarom met vaste dagprogramma's en rituelen, die zorgen voor herkenning en veiligheid. Onze pedagogisch medewerkers zijn niet alleen ervaren op het gebied van verzorging en opvang van jonge kinderen, maar ook geschoold in hun ontwikkeling. 

Ons aanbod

  • We werken met Uk en Puk, een landelijk ontwikkeld activiteitenprogramma voor baby's en peuters. Daarnaast organiseren we dagelijks 'Peuterpret'. We doen dan (creatieve) acitiviteiten op het gebied van natuur, spel, muziek, gym, koken en meer! 
  • Natuurlijk gaan we ook iedere dag naar buiten om lekker te spelen, te wandelen en de natuur te ontdekken. 
  • We bieden kinderen uitdaging en plezier, zodat ze zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen.  
  • En met broers of zussen op het kindcentrum, kan er regelmatig tussendoor even gezwaaid of geknuffeld worden!