Ons onderwijs

Wij zijn winnaar van de Onderwijsprijs Drenthe 2019-2021

Kindcentrum Driemaster is een kindcentrum in de wijk Pittelo in Assen. Kinderen kunnen op ons kindcentrum terecht voor openbaar onderwijs en opvang. Centraal daarin staan onze drie sterke punten: kennis, fitheid en veiligheid. Wilt u in 1 minuut kennismaken met ons kindcentrum? Klik dan hier voor ons 1-minuut-filmpje van kindcentrum Driemaster

Kinderen opleiden tot zelfstandige, zelfbewuste, kritische en sociale burgers. Dat is het doel van Kindcentrum Driemaster. Om dit bereiken starten we onder meer iedere ochtend met een kring. In de kring wordt gepraat en worden spelletjes gespeeld. Hierdoor leren kinderen hun ervaringen delen en hun mening weer te geven. Op ons kindcentrum zitten ongeveer 100 leerlingen. Een deel van hen maakt ook gebruik van de opvang. Onder de naam Kindcentrum Pittelo verzorgen CKC Drenthe en Plateau Integrale Kindcentra gezamenlijk kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar in ons gebouw.

Sterke punten
Wij gaan ervan uit dat kinderen graag willen leren. Op Kindcentrum Driemaster geven we kinderen hier dan ook alle mogelijkheden toe. Dit doen we aan de hand van onze drie sterke punten: Kennis, Fitheid, Veiligheid. Deze punten komen terug in alles wat we doen. We combineren ze volop met kernwaarden als samenwerken en zelfstandigheid. Hoe we dit doen? Daarover vertellen we meer op de pagina 'Hier staan wij voor'.